Продължете към съдържанието

Избрана съм за
заместник-председател на
Общински съвет Пловдив

Oт Добромира Костова
Днес, на първата редовна сесия на мандат 2023-2027 бях официално избрана за заместник-председател на Общински съвет Пловдив след номинация от групата на „Продължаваме Промяната – Демократична България“.
23 ноември 2023
Част от групата съветници на "Продължаваме Промяната - Демократична България"

Благодаря на колегите за гласуваното доверие и пожелавам на всички ни спорна и ползотворна работа в името на пловдивчани.

Избрах да не заемам място на президиума, а да остана в „арената“. От една страна смятам, че това символично ще демонстрира взетото от групата ни решение да сме опозиция през този мандат, а от друга – държа да седя близо до колегите от групата на ППДБ. Ние вече се оформяме като един много добър и сработен екип. Все още за мен е сюреалистично чувството да съм в два пъти и половина по-голяма група отколкото тази от миналия мандат. Несравнимо по-хубава е емоцията от факта, че си заобиколен от много повече съмишленици, които заедно работят по общи градски политики и които заедно могат да се отбраняват, ако се наложи.

Днес бяха разпределени и постоянните комисии към Общински съвет Пловдив.

Отново ще съм член на „Устройство на територията и жилищна политика“ и „Екология и комунални дейности“. Нова комисия за мен ще бъде „Култура, туризъм, евроинтеграция и МИО“, където мисля че ще мога да допринеса като експерт по визуални комуникации и международни икономически отношения.

Добър знак от първото заседание на „Устройство на територията“ беше общото мнение на колегите от комисията да излезем с декларация, че обявяването на конкурс за главен архитект на Пловдив е от ключово значение за нашата работа и най-вече за доброто на града.

УПРАВЛЕНИЕ

Още от тази категория