Продължете към съдържанието

Искам децата ми
да дишат
чист въздух

За Добромира Костова

– съпредседател на политическа партия „Зелено движение“, част от коалицията Демократична България – Обединение

– общински съветник от групата на Демократична България в Общински съвет – Пловдив за мандат 2019-2023.

– председател на постоянната комисия „Устройство на територията и жилищна политика“ към Общински съвет – Пловдив за мандат 2019-2023

- родена в Пловдив и възпитаничка на Езикова гимназия „Пловдив“.

- бакалавърска степен по Международен бизнес от Нюрнбергския технически университет

- следдипломна квалификация по Дизайн и визуални комуникации от Лондонския университет по изкуствата.

- работила като специалист маркетинг, PR и бизнес развитие в компании като Chrysler, Adidas и KPMG в Нюрнберг, Щутгарт и Дубай.

- работила като консултант по проекти, свързани с подготовката на олимпийските игри Лондон 2012, лондонското метро и летищата Хийтроу и Гетуик.

- работи в момента като креативен ръководител по дизайн и комуникационни проекти.

-  омъжена с 2 деца

„Живях 12 години в чужбина и приемах за даденост да разполагам с точен и удобен градски транспорт, да вървя по здрави тротоари, да мога да се наслаждавам на поддържани паркове. Бях забравила какво е да се редя на опашки за административни услуги, защото можех да свърша необходимото на интернет страницата на съответната служба. Когато се завърнах в Пловдив, осъзнах че нищо от гореописаното не е реалност. Започнах да си задавам въпроса защо другаде може, а тук общината излиза с оправдания? Осъзнах, че е жалко в град с бюджет от 350 млн. лв., да се моля тротоарите по кварталните улици да са проходими, а таблата на градския транспорт да работят.
Истината е, че досегашните администрации в Пловдив не мислеха за елементарните удобства на гражданите. В продължение на десетилетия политиците не намериха отговор на въпроса как майки с колички да се придвижват по разбитите тротоари, не ги вълнуваше колко време се пропилява в борба с бюрократичната машина и не направиха нищо, за да спрем да дишаме отровен въздух.

За сайта

Идеята на този сайт е да бъде архив на всякакви материали, позиции, становища, разследвания, мнения, виждания или чисто и просто преживявания на будните пловдивчани. До голяма степен фокусът е върху работата на Добромира Костова в Общински съвет -Пловдив през мандат 2019-2023 и как тази работа може да се отрази върху подобрението на качеството на атмосферния въздух в Пловдив. Но това не е задължително.

Всичко, свързано с развитието на Пловдив има значение тук. 

Авторството на всеки материал е изрично споменато във всяка публикация. Всички материали са или от, или в съ-авторство с Добромира Костова или са създадени поради някаква форма на сътрудничество с нея. Всичко в сайта се освобождава под СС-BY-SA 4.0

Всякакви материали свързани с развитието на Пловдив са добре дошли. Може да се пращат на 

post@kostova.bg