Продължете към съдържанието

За казуса с
терена пред
Пълмед

От Добромира Костова
Както стана ясно – няма заповед за премахване на дървeта пред Пълмед издадени от районния кмет. Въпреки това служители на ОП „Градини и паркове“ направиха опити да премахнат няколко дървета от терена, някои от които защитен вид. Опитите бяха спрени лично от районния кмет Тони Стойчева. Вчера по спешност изискахме и от „голяма“ Община информация по закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ) дали има заповеди, издадени от кмета на Пловдив.
18 юни 2024
Части от казуса и проблемите около него обясних в участието ми в предаването „Цената на мълчението“ на ПОтв, където гостувахме заедно с колегата съветник от ППДБ Йоно Чепилски, и в разговор с водещата Живка Танчева за Радио Пловдив:
Пускане на видеото
Жители на "Западен" протестират заради паркинг на болница "Пълмед"
Вишка на ОП "Градини и паркове" на терена пред Пълмед, снимка: Plovdiv Daily

Ако се окаже, че кметът на Пловдив е издал заповеди за премахване и фитосанитарна оценка, то ние питаме защо го е направил през главата на районния кмет и без нейното съгласие?

Кметът на общината трябва да работи с районния кмет в интерес на всички граждани и да координира с нея своите действия, без значение от партийни принадлежности.

Продължаваме да сме на твърдото мнение, че след лобистката поправка към решението за отдаване на терена под наем, цялото решение на Общински съвет от миналия мандат е незаконосъобразно.
УПРАВЛЕНИЕ

Още от тази категория