Продължете към съдържанието

входираме предложение
за запазването на
спортния диспансер

Позиция на общинските съветници на Демократична България
Ден след решението на ОбС Спортният диспансер да не се влива в ДКЦ V, кметът Здравко Димитров отново го внася! Затова от ДБ Пловдив входираме предложение за запазването на медицинския център.
28 юли 2023

Подкрепени сме в предложението си групите на „Кауза България“, „Съюз за Пловдив“, ЗС „Александър Стамболийски“, ВМРО и независимият Слави Георгиев.

Предлагаме да се открие конкурсна процедура за възлагане управлението на общинския диспансер. Така могат да се решат затрудненията на медицинския център, без той да бъде заличаван.

Проблемът със Спортния диспансер е очевидно управленски – има временно назначен управител, който признава, че не може да справи. Демократична България вече казахме в мотивите си срещу вливането, че най-логичното, когато управителят не се справя, е да го заменим, а не да заличаваме дружеството.

Затова изготвихме и внасяме заедно с колеги от други политически групи предложение за откриване на процедура именно за избор на управител на дружеството. А Община Пловдив внася повторно предложението си за „вливане и закриване“, само ден след като Общински съвет го отхвърли с 2 недостигащи гласа „за“.

Очевидно кметът Димитров е убеден, че е върнал от морето двата липсващи гласа измежду подкрепящите заличаването ГЕРБ и бившето БСП и предложението ще се приеме.


Изумителен е фактът как градската управа обяснява, че няма кандидати за управлението на Спортния диспансер, при положение че изобщо не е провела конкурс, за да потърси. Сегашният управител е назначен временно до провеждането на процедура по избор на нов.

Договорът му скоро изтича, но конкурс няма.
Вливането на едно специализирано медицинско заведение в „поликлиника“ няма да реши проблема. Това може да стане с избор на нов управител, затова нека се обяви конкурс за мястото, а едва при неуспех да се мисли за унищожаване и заличаване от правния мир на едно дружество за рехабилитация и спортна медицина, чиято дейност може да носи изключително големи приходи на община Пловдив, стига да се управлява добре.

При скъсано копче на балтона, хвърляме целия балтон или сменяме само копчето?

Медицински центрове със същата дейност има само три на брой в страната, а община Пловдив иска да обезличи нашият, като го вкара под шапката на една поликлиника.
Това е недопустимо – проблемът е и имиджов за Пловдив.

Длъжни сме поне да опитаме да намерим добър управител, а не с лека ръка да закриваме такава ценност!

УПРАВЛЕНИЕ

Още от тази категория