Продължете към съдържанието

Развитие по казуса с
парка зад хотел "Санкт Петербург"

от Добромира Костова

Споделям развитие по казуса със застрояването на парка до хотел „Санкт Петербург“

13 декември 2019


Държа бързо да кажа, че при опит да получа документация свързана с казуса с парка зад хотел Санкт Петербург, нещата се придвижиха с несравнимо по-бърза скорост, всичко по имейл и дигитално. Или влизаме в ритъм и се учим бързо или нещата със Санкт Петербург просто не са за криене. И както виждаме ЕСУТ е решил в полза на зелената площ.

Препращам към Инициативния комитет за запазване на парка зад хотел Санкт Петербург, там битката продължава.


В същото време какво се е случило при подобни обстояелства в Южен? 

Виждаме от преписката към имота, че възражения са пратили абсолютно всички засегнати блокове. Хората не са юристи, написали са си каквото им е на душата – че не искат застрояване, че искат спортна площадка и зелена зона. Не са цитирали закони, не са обяснили точно по кой член и параграф жалят и възразяват. И по тази линия, ЕСУТ е счел, че жалбите не сочат „закононарушения“, ерго няма да се уважат.

Чакам още юристи да кажат дали е било законосъобразно към 2005 г. да се отхвърлят жалби от сумарно около 1300 засегнати граждани, но предполагам, че чисто юридически ще излезе ок.

Колко е морално и с мисъл за хората, обаче, е друг въпрос.

 

Градът е пълен с такива случаи, пълен. Това е. Нямаме зелени площи, нямаме въздух, имаме само един пренаселен и задръстен град.

ГРАДОУСТРОЙСТВО

Още по темата

Още от тази категория