Продължете към съдържанието

Здравко Димитров
е превел първия
милион за Парка

От Веселина Александрова и Добромира Костова

Докато говореше как няма пари за заплати, Здравко Димитров е превел милион и половина лева на Тея Инвест два дни преди изборите.

7 декември 2023
Парк "Отдих и култура"

Кметът Димитров (новият) отговори на питането ни дали е изпълнено решението на Общински съвет да се сключи предварителен договор с Тея Инвест АД за закупуване на 67-те дка в парк „Отдих и култура“, предмет на огромно гражданско недоволство.

Буквално в последните дни на мандата си предходният кмет Димитров е сключил предварителния договор (на 23 октомври) и е превел част от капарото (на 26 октомври).

Това е предварителен договор и собствеността ще премине към община Пловдив едва при сключване на окончателния, т.е. през 2026 г. Дотогава общината не може да влезе във владение на имота и да реализира каквото и да е.

Ние продължаваме да използваме всички налични правни механизми, които да докажат незаконосъобразност по отношение досегашни действия за даване възможност на този терен да се строи, което разбира се вдига и цената му. Крайната ни цел е връщане на отреждането на имота за озеленяване, съответно придобиването му на значително по-ниска цена, платима от общите ни пари в бюджета.

РЕШЕНИЯ

ГРАДОУСТРОЙСТВЕНИ

Още от тази категория