Продължете към съдържанието

Предложение за
изграждане на
велосипедна
инфраструктура
в град Пловдив
и околността

Oт организация "ВелоКултура"

Настоящето предложение има за основна цел създаването на възможност за придвижване в град Пловдив и околните села с екологичен транспорт – велосипед, електрическа или крачна тротинетка.

Работим по това предложение в последните месеци, заедно с различни велоорганизации и сдружения в Пловдив и района на Пловдив, с които се организирахме в работна група. Решихме да кръстим тази работна група „ВелоКултура“. Като основни движещи лица зад „ВелоКултура“ се оформиха Милена Найденова и Христо Христов. 

1 септември 2022

Предложението

Предложението има за основна цел подобряване на придвижването в град Пловдив и околните села с екологичен транспорт -велосипед, електрическа или крачна тротинетка.

Основната част е нашите идеи за нови трасета, които да свържат съществуващата вече мрежа и да я направят в действителност ефективна и работеща, защото към момента придвижването на 2 колела в града и околностите е прекъснато, хаотично, трудно и изнервящо.

В следващите седмици ще се опитаме да съберем максмално широка гражданска подкрепа под формата на подписка, която да прикрепим към предложението преди да го входираме официално в Община Пловдив и да го изпратим до всички лица, имащи към момента властта и лостовете да направят така, че предложението да се реализира в действителност.

 

Предложението можете да прочетете тук:

Идеен проект за изграждане на велосипедна инфраструктура в град Пловдив и околността

Предложение за район "Централен"
Предложение за район "Западен"
Предложение за район "Източен"
Предложение за район "Южен"
Предложение за район "Северен"

Още от тази категория