Продължете към съдържанието

Паветата на Шрьодингер

от Добромира Костова

Паветата на Шрьодингер почнах да им викам аз. Хем ги запазват, хем ги няма. Хем автентично всичко ще си седи, хем тюрлю гювеч от асфалт и бетон и пресечени площади в закачлив диагонал.

 

18 май 2021

Последните дни от ремонта на ул. „Карловска“ донесе нови изненади. След като асфалтираха всичко след кръстовището с ул. „Баткун“ посока север; след като унищожиха няколко артефакти по тротоарите; след като асфалтираха половината площад при ул. „Войводиново“ по диагнал…най-новото безумие при този зловещ ремонт е, че вместо старите стогодишни едри павета настилката от площада на ул. „Войводиново“ в посока юг се продължава с дребни павета, вместо оригиналните едри павета от снимката долу: 

Паветата на Шрьодингер. Хем ги запазват, хем ги няма.

Сега сериозно. Кой трябва да понесе отговорността? Аз лично имам много хора в списъка.

→ На първо място (разбира се) Тотев и администрацията на Тотев, които сътвориха и подписаха договорите по Водния проект.

→ На второ място (разбира се) Димитров и администрацията на Димитров, за това, че се провалят тотално по изпълнението на Водния проект. За това, че излъгаха, че „Карловска“ ще бъде запазена.

→ И на трето място (тука вече не се разбира веднага) аз почвам да питам – носят ли отговорност Министерството на културата и в частност НИНКН за случващото се? Сезирани са многократно, има документи, кореспонденция и т.н. Ясно, че законите са сложни и процедурите са бавни, но все пак – колко бавно е вече опасно бавно?

Ул. „Карловска“ преди ремонта

Имам надежда, че при служебното правителство ще има раздвижване в София, дано да е така. Наистина дойде времето за равносметки и търсене на отговорност..

КУЛТУРА

ГРАДОУСТРОЙСТВО

Още за ул. "Карловска"

Още от тези категории