Продължете към съдържанието

Мандат 2023-2027
ще е отново
мандат в опозиция

Позиция на общинските съветници на Продължаваме Промяната - Демократична България
Благодарим на всички пловдивчани, които на местните избори през октомври 2023 г. дадоха гласа си за Коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“.
8 ноември 2023
Тържествена клетва на новоизбрания Общински съвет Пловдив за мандат 2023-2027

Днес официално се заклехме като общински съветници в Общински съвет Пловдив за мандат 2023-2027г.

Ние, съветниците от групата на Коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“ ще бъдем конструктивна опозиция в Общински съвет Пловдив.

Категорично заявяваме, че няма да участваме в изпълнителната власт в града в този мандат, с изключение на район Западен и Северен, където нашите кандидати Тони Стойчева и Венцислава Любенова встъпиха в длъжност като районни кметове. Потърсихме и получихме вашето доверие за нуждата от смяна на модела на управление в града ни и ще отстояваме тази позиция.

Няма да подкрепим кандидатите на ГЕРБ и на Възраждане за председател на Общински съвет. Не издигаме наш кандидат за председател, тъй като опозиционните ни намерения не може да се съвместяват с такъв пост.

Групата ни ППДБ в Общински съвет, представлявана от Александър Ракшиев, Борислав Матеев, Веселина Александрова, Веселка Христамян, Владимир Славенски, Георги Рогачев, Добромира Костова, Йоно Чепилски, Николай Гюров и Тодор Токов ще работи в диалог, като добрите и аргументирани решения за развитието на Пловдив и тези в интерес на пловдивчани, независимо от вносителя, ще бъдат подкрепени от нас.

УПРАВЛЕНИЕ

Още от тази категория