Продължете към съдържанието

областният управител
очевидно няма да
се откаже да
застрои зелена площ

от Добромира Костова

Отново се връщаме на положение, в което г-жа Каназирева е само на думи е много сериозен противник на презастрояването, а дефакто се превръща в негов спомагател и осъществител. 

5 януари 2021

Едвам чакам момента г-жа Каназирева пак да почне да обяснява как се бори с презастрояването в града ни и унищожението на зелените площи. 

Признавам си, че през цялото време, през което течеше казуса, аз си мислех „ще се откаже“ или „няма да посмее“. Все пак неведнъж съм и слушала приказките за нейната митична борба с презастрояването и (примерно) как била ТЯ спасила няколко зелени площи в Захарна фабрика. 

Напомням, че г-жа Каназирева удобно пропусна най-голямата и ключова зелена площ, когато върна ПУП-а на Захарна фабрика по наше искане. В крайна сметка точно терена покрай бул. „Марица“ ще бъде унищожен с нейно участие.

Още за казуса „Захарна фабрика“ 

Сега за казуса с държавния терен в „Южен“, който тя очевидно не се отказва да застрои, въпреки голямото обществено недоволство.


 
Понеже Каназирева видя, че ще срещне отпор в желанието си да построи офис сграда, уж за нуждите на държавната администрация, сега измисли план да строи уж детска ясла.
 
Детската ясла е прах в очите. Детската ясла е супер популярната формула на „2та апартамента“, които се дават на всеки, който предостави земя за строеж в нашия град. Ако Каназирева толкова държеше да построи детска ясла в Пловдив – щеше да намери много по-лесни и подходящи начини да я осъществи.
 
Детската ясла е чист пр, който се опитва по супер некадърен начин да прикрие факта, че госпожата областен управител просто е решила да вдигне 5-6 етажна сграда с 9-10 декара разгърната площ в най-презастроения район на града ни с отчайващите под 4 кв. м. зелена площ на глава на населението (здравословният стандарт е ок. 20 кв.м.)

Призовавам областния управител да се вслуша в съвестта си и в протестите на хората, които обичат този терен и чиито деца играят там сега.

ГРАДОУСТРОЙСТВО

Още по темата

Още от тази категория