Продължете към съдържанието

Поръчката за
стадион „Локомотив“
поражда сериозни съмнения

Позиция на общинските съветници на Демократична България
Поръчката за довършване на стадион “Локомотив” създава съмнения относно заложената стойност на строителството. Считаме, че това е поредната „порция“ обществени средства, които кметът бърза да раздаде 3 месеца преди края на мандата.
9 август 2023
Визуализация стадион "Локомотив"

Сумата от 42 милиона лева за довършване на съоръжението е необосновано висока. Това е поредната „порция“ обществени средства, които кметът Здравко Димитров само три месеца преди края на мандата бърза да раздаде непрозрачно.

Буди недоумение как само в рамките на три дни, чрез пазарни консултации, са събрани оферти за строителство на голямото спортно съоръжение. Още по-голямо недоумение буди и предложената цена.

Поръчката се залага без да бъдат осигурени наличните средства за цялостното довършване на стадиона и това е видно от заложените в тази и следващите бюджетни години суми за строителството на стадиона на футболен клуб „Локомотив“, които възлизат на малко над 30 млн. лева.

От ДБ Пловдив сме категорични, че проведената по този начин обществена поръчка рискува да уязви проекта за спортен комплекс “Локомотив” и да го опорочи подобно на строителството на стадион “Ботев”.

Затова питаме Здравко Димитров в спешен порядък – „Защо при три от общо четири трибуни на стадиона, изграждащи се за общо 12 млн. лв, Община Пловдив залага над три пъти повече за изграждането на оставащата една трибуна и вертикалната планировка на комплекса?

От групата на ДБ в ОбС призоваваме още кметът да осигури максимална прозрачност и публичност на процедурата по провеждането на поръчката и изискват да бъдат представени публично цените на вече извършените СМР-та по стадиона и бъдещите такива.

Защото иначе действията на кметска и екипа му в последните месеци пораждат съмнения за обслужването на частни интереси за сметка на гражданите, в случая за сметка на ФК “Локомотив” и феновете на отбора!

УПРАВЛЕНИЕ

Още от тази категория