Продължете към съдържанието

Когато кмет си мисли,
че трябва да
му целуват ръка,
за да ремонтира улица
с нашите пари

От Добромира Костова
Колко може „да е на майтап“ реплика, че кметът иска да му целуват ръка, ако общински съветник направи предложение към бюджета? Днес по време на почивката преди гласуването на бюджета случайно дочух разговор между кмета и зам. кмета по финанси по отношение на едно от нашите предложения за ремонт на ул. „Велбъжд“, а именно че можело да приемат предложението, но да викнели колегата Йордан Иванов да „целува ръка“ първо. Чух го това, реагирах им веднага възмутено на господата кметове, а после исках изказване, за да стане ясно на всички, че си имаме един изживяващ се за Кръстник кмет, който демонстрира за пореден път, че този град му е лична бащиния.
2 март 2021
 
Майтап било.
 

Знаем ги тези „майтапи“.

 
То си е психология, то си беше ясно що за човек ги казва тези думи. По-ясно и по-очевидно нямаше как да се покаже манталитета, отношението и генералната представа на управляващите към средствата, с които управляват. Господин кметът буквално си мисли, че парите са си лично негови и че той ще си прави с тях каквото си реши.
 
Забравете за суверена. Забравете, че тези пари са на хората, на данъкоплатците. Забравете, че законът е казал, че общинските съветници се избират от хората, за да защитават техните интереси и да ги представляват.
 
Тука е така. Тука се целува ръка, ако искаш да ти оправят улицата. Тука те колят и те бесят. Тука дърпаш една реч колко си благодарен на общински съвет, че ти е одобрил бюджета, като 10 минути преди това си показал какво всъщност ти е отношението към общински съвет.
 

Това е манталитет и това е житейска философия

и мен не ме интересува колко „на майтап“ кмет на втория град на държавата казва на заместник кмет, че трябва да му се целува ръка, ако искаш да се приеме предложение към бюджета.

 

Всичките ни властимащи са с такъв манталитет. Всички те имат нашите пари за техни. Те си ги разхвърлят от джипката и чакат да им целуваш ръка. Искам да знам още колко ще го търпим това?

РЕШЕНИЯ

УПРАВЛЕНСКИ

Още от тази категория