Продължете към съдържанието

Кметът крие
документите
за ремонта на
бул. "Руски"

От Добромира Костова
На 28 януари 2021 г. пратих искане да разгледам количествено-стойностните сметки на светофарните уредби по бул. „Руски“. След неколкократно звънене и напомняне получих нещо като таблица с цени, на които не са описани моделите на конкретните съоръжения и съответно ние не можем да направим необходимите проверки и да видим как са похарчени парите на пловдивчани.
24 април 2024
Един от никога незаработилите светофари на бул. "Руски"

Това, което получих след много настояване е нещо като (пример) „Стълбове за светофарна уредба с конзола и фундамент -тройни“ – 9,790.60 лв. за брой.

Не съм наясно дали един (троен) стълб (без самия светофар) струва близо 10 хил. лв. и точно затова бях поискала да ми се даде инфо какви точно стълбове са поставени. Към момента още нямам тези данни.

Още по-странното е, че сумата от въпросната таблица излиза на около 400 000 лв., която е с 236 000 лв. по-ниска от сумата, която бе посочена в отговор на питането ни за изразходваните средства по съоръженията.

Отговорът на зам. кмет Райчев колко са стрували светофарите по "Руски"
Какво точно поисках и не ми беше предоставено

С колегата Веселка Христамян бяхме миналия понеделник при началника на Обществени поръчки да коментираме тези разминавания и да му обясним каква точно информация ни трябва, за да си изясним ситуацията.

Разминаването от 236 000 лв. не можахме да изясним на място и остана да чакаме ново включване. Към днешна дата, 10 дни по-късно и 3 месеца след първоначалното ми запитване все още няма отговори.

Припомням, че ремонтът на бул. „Руски“ бе осъществен с пари от заем, който в момента всички пловдивчани изплащаме. Припомням, че някои от поставените съоръжения са изключени и не осъществяват функцията, за която са били поставени.

ТРАНСПОРТ

Още от тази категория