Продължете към съдържанието

Бюджет на една
отиваща си администрация,
не на пловдивчани

Oт групата на Демократична България в ОбС-Пловдив
Бюджетът е основният инструмент за общинска политика и е показателен за това, което кметът и администрацията планират за града ни. По всичко изглежда, че в Бюджет 2022 липсват желание за реформи и оптимизации на общинските служители и ефективност на публичните разходи.
15 април 2022

Отиват си и не ги интересува повече

От проекта прозира общинско управление, което е наясно, че повече няма да управлява града, и отказва да мисли дългосрочно. Това е бюджет на една отиваща си администрация.
Приходите в бюджета са повече от предходната година, но за съжаление не можем да отдадем това на умното управление на Общината. Приходите в повече идват от повишена държавна субсидия и изтегляне на нови кредити за спортна инфраструктура, която следва да се реализира току преди местните избори догодина.

Бюджетът е голям, но не визионерски.

Вместо с повечето ресурси, с които разполага общината, да направим реални стъпки по проблемите на града, се продължава инерцията от предишните години.

Не се виждат смислени и смели решения срещу презастрояването, за чистотата на въздуха, за облекчаване на трафика.

Без мисъл за районите

Общината за поредна година отказва да помисли за развитието на вторични градски центрове в районите. Продължава да се спъва растежа на отделния район с недостатъчно средства за локални политики.

Излъгани избиратели

В третата управленска година на Здравко Димитров не са изпълнени дори и минимална част от предизборните му обещания, заради които пловдивчани му се довериха. Напротив, виждаме критичен спад и влошаване на положението по теми като екология, строителство, развитие на зелена система.

Поради тези структурни и фундаментални слабости на Бюджет 2022, ППГОС на Демократична България ще гласува против бюджета. 

РЕШЕНИЯ

УПРАВЛЕНСКИ

Още от тази категория